Hvad er BMX

BMX er en sport, hvor alle kan deltage, blot de kan køre på cykel og er fyldt 5 år. I BMX kappes man om at komme først i mål på en specialopbygget bane med hop og sving. Et heat (gennemløb) tager kun ca. 30-40 sek. Der er meget køreteknik i BMX, og kørerne opnår en utrolig balance og smidighed på cyklen. Børn og unge, der ikke er interesseret i holdsport, bliver ofte interesseret i BMX. I BMX er det den enkelte kører der er i centrum, frem for "hele holdet", og ingen sidder på "udskiftningsbænken". Selv om vi koncentrerer os om den enkelte kører, har vi stadigvæk en utrolig stærk og sund klubånd såvel i dagligdagen, som når vi er ude til løb.

Hvordan køres BMX

Kørerne er inddelt i aldersgrupper fra "under 7 år", 7 år, 8 år ..... op til og med 16 år. Herefter hedder klasserne junior, elite, 30+ samt 40+. Kørerne er ligeledes inddelt efter køn, drenge kører mod drenge og piger mod piger.

BMX - en livsstil

Når du har kørt BMX en tid, vil du opdage, at BMX er en livsstil. Du vil lære mange nye mennesker at kende og få nye venner, ofte fra hele landet. Dette er en vigtig del af BMX. Vi har det sjovt, når vi er ude til løb.